Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus
Sijoittuminen työelämään
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on suunniteltu henkilöstön osaamisen nostamiseen ja työelämän tarpeisiin. Opinnot antavat valmiuksia oman alan tutkitun tiedon hankkimiseen, käsittelyyn ja soveltamiseen koulutettavan omassa työssä ja sen kehittämisessä.
Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus on suunnattu insinööreille, jotka ovat saaneet ylennyksen esimiesasemaan tai ovat sen saamassa. Esimiesasemaan ylennetyn insinöörin perusongelma on, että hänet ylennetään uuteen ympäristöön, jossa ”tekniikan lainalaisuudet” eivät sellaisenaan toimi. Tekniikan peruskoulutus, eikä myöskään sen alan työkokemus, anna käytännössä valmiuksia ihmisten johtamiseen.
Teknologiaosaamisen johtamiskoulutuksen menestyksekäs suorittaminen antaa hyvät valmiudet toiminnan strategiseen johtamiseen, liiketoiminnan johtamiseen ja ihmisten johtamiseen. Se valmentaa myös hyödyntämään voimakkaasti digitalisoituvan maailman mahdollisuuksia sekä yksilönä että työyhteisön jäsenenä.
Tutkinnossa saavutettava osaaminen ja oppimispolut
Teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä. Siitä puolet muodostuu kahdesta 15 opintopisteen moduulista, joissa kummassakin on kolme teemaa. Moduulit ja teemat ovat:
Muuttuva toimintaympäristö
- Työelämän murros ja tulevaisuuden ennakointi
- Digitalisaatio muutosvoimana
- Työelämän tutkimuksellinen kehittäminen
Johtaminen ja tulevaisuuden työyhteisötaidot
- Strategialähtöinen osaamisen johtaminen
- Johtajuuden muodot uudistuvissa organisaatioissa
- Muutoksen johtaminen
Myös YAMK -tasoisia kansainvälisiä opintoja ja aiemmin hankittua osaamistasi sekä muita YAMK-opintoja voidaan tapauskohtaisesti sisällyttää tutkintoon.
Koulutus sisältää lisäksi opinnäytetyön (30 opintopistettä), joka muodostaa puolet opintojen kokonaislaajuudesta.
Ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyö on suoritettuihin opintoihin, aihealueen teoreettiseen ja työelämässä hankittuun tietoon perustuva tutkimus- tai kehittämistehtävä.
60